Anarkisme og Økologisk Økonomi

Onsdag 3. april inviterer vi til boklansering av boken “Anarchism and Ecological Economics” skrevet av Ove Jakobsen, professor ved Nord Universitet og nestor innen økologisk økonomi i Norge. Det blir et kort foredrag, fulgt av samtale mellom forfatteren og Bjørn Stærk som har anmeldt boken i Morgenbladet.

Ove Jacobsen

 

TID: Onsdag 3. april 2019 kl. 19-21

STED: Peloton café, Torggata 35, Oslo

I skyggen av debatten om klimatiltak, el-biler og vindmøller, foregår det en mer vidtrekkende diskusjon: Trenger vi et alternativ til vekstbasert kapitalisme, og hvordan ser et slik alternativ ut? Et av svarene er økologisk økonomi – en økonomi som ikke tærer bort sine egne forutsetninger.

Ove Jakobsen er professor i økologisk økonomi ved Nord Universitet i Bodø. I sin nye bok “Anarchism and Ecological Economics. A transformative approach to a sustainable future” undersøker han koblingen mellom økologisk økonomi og et annet utopisk prosjekt, anarkismen. Bjørn Stærk skriver i sin omtale av boken i Morgenbladet at Jakobsen ser på utopiske ideer som et middel som kan rive oss løs fra vante tankemønstre – og vise oss hva som kan være mulig hvis vi tenker annerledes. Utopien er ikke en plantegning for en perfekt verden, den er et verktøy for å utforske en mulig retning.

Ove Jakobsen presenterer sin bok med et 30 minutters foredrag, etterfulgt av en samtale mellom han selv og Bjørn Stærk, programmerer, samfunnsdebattant og forfatter.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Les mer om boken her

Les bokanmeldelsen skrevet av Bjørn Stærk her

Link til Facebook-event

Kjøp boken her

Leave a Reply

%d bloggers like this: