Framtidsøkonomien vol 2. – II: en bærekraftig økonomi

Tid: 18:00 // 26. oktober
Sted: Deichmann Grünerløkka

Hvordan skal vi snu kursen for fremtidsøkonomien i retning bærekraft? Utsiktene for økonomien peker fremdeles i retning økt utslipp, og naturen blir stadig mer presset. Dogmene fra mainstream økonomi gjør det vanskelig å flytte både samtalen og økonomien vekk fra et dystert spor. Hvordan kan vi tenke annerledes om økonomi for å nå målene våre om en bærekraftig framtidsøkonomi?

Arild Vatn er professor emeritus innen institusjonell og økologisk økonomi ved Institutt for internasjonale miljø- og utviklingsstudier ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Han har tidligere vært president ved European society of ecological economics og mottatt en rekke priser for sin forskning. Han skrevet boken Bærekraftig økonomi og er en av førsteforfatterne på rapporten fra FNs Naturpanel.

Daniel Fullman er nestleder i Rethinking Economics Norge og er utdannet samfunnsøkonom ved UiO.

I samarbeid med Rethinking Economics Norge inviterer Deichman Grünerløkka til en møteserie hvor du får møte et mangfold av økonomiske perspektiver og hvordan disse kan anvendes til å løse morgendagens utfordringer. Serien vil utforsøke temaer som økonomi, kunstig intelligens, politikk og samfunn.

Framtidsøkonomien er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

Leave a Reply

%d bloggers like this: