Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hvordan skaper vi en bærekraftig økonomi?

February 24, 2020 @ 4:00 pm - 5:30 pm

Vekst blir av mange sett på som det aller øverste målet! Både i økonomifaget og i politikken. Dette fordi økonomisk vekst siden den industrielle revolusjonen har vært knyttet til velstandsøkning. Den globale økonomien har ekspandert nesten uten opphold, men nå ser vi at denne økonomiske innretningen begynner å slå sprekker. Vi lever i krisetider: klimakrise, matkrise, finanskrise, og et ekstremt tap av biologisk mangfold tvinger oss til å tenke nytt. Hvordan kommer vi til den bærekraftige økonomien?

På dette møtet vil vi få to ulike tilnærminger til dette spørsmålet. Vi skal både befatte oss med visjoner, og fakta på bakken.

Først får vi en introduksjon til økologisk økonomi, en retning innenfor økonomifaget som tar utgangspunkt i at økonomien er avhengig av naturen.

Deretter skal vi høre fra dem som jobber med å skape sirkulær økonomi i praksis. Ideen med sirkulærøkonomien er å sirkulere materialene i økonomien slik at de kan bidra til mer velstand. Målet er å bli mindre avhengig av å hente ut nye ressurser fra naturen samtidig som vi reduserer avfallet vi kaster tilbake.

Om innlederne:

Ove Jakobsen er Norges ledende ekspert og professor i økologisk økonomi, på Nord Universitet. Han har forsket og undervist innenfor økonomiens etikk, miljøledelse, kretsløpsøkonomi og økologisk økonomi i mer enn 20 år.

Leif Magne Hjelseng er Administrerende direktør på Iris Salten, og jobber dermed med å skape sirkulærøkonomien i praksis. På gjennvinningsanlegget har de i dag mål om 65% matergialgjennvinning.

________________
Rethinking Economics Norge er en medlemsorganisasjon for økonomer, studenter og andre med økonomifaglig interesse. Vi jobber for en økonomi som tjener menneskene, samfunnet og planeten. Vi arbeider for pluralisme i den økonomiske tenkningen og demokratisering av den offentlige debatten om økonomiske spørsmål.

Details

Date:
February 24, 2020
Time:
4:00 pm - 5:30 pm
View Event Website

Venue

Stormen bibliotek
Storgata 1A
Bodø, 8006 Norway
+ Google Map